maanantai 23. joulukuuta 2013

Salem Salome!

Viikko on ollut pitkä, ja Salome on tanssittanut meitä lähes sen jokaisena päivänä. Näihin valsseihin on mahtunut niin paljon erilaisia askeleita, että minun täytyy hetkeksi sulkea silmäni, laittaa kehoharjoituksista tuttua utuista musiikkia soimaan ja upota hetkeksi tähän mystiseen pyöritykseen muistaakseni... 

Kaksi liikettä kantoivat viikkoamme vahvimmin: ensimmäisenä lähentyminen. Meistä on ryhmänä alkanut vahvasti muotoutua me. Olemme vaihtaneet keskenämme niin sanoja, ajatuksia, hikipisaroita kuin kyyneleitäkin. Pohdiskelemme ja möyrimme yhtenä kasana. Tässä porukassa on turvallista ja hyvä olla sekä luoda. Saamme jo sen voimalla varmasti jotain suurta aikaiseksi. 

Toisena piirtyy mieleeni se, kuinka näytelmän hahmot ovat moninaisuudessaan alkaneet meille avautua. Hahmot ja niiden väliset suhteet ovat paljon syvempiä kuin voisi ensilukemalta odottaakaan. Ketä kukin pelkää ja arvostaa? Kuka haluaa mitä ja keneltä? Ketä kukin eniten himoitsee? Rakastaa? Jalkani jo vipattavat saada kuljettaa minut syvemmälle Salomen maailmaan – niin moniulotteinen se ihmisineen on! Näin on niin näytelmässä kuin sen luovassa porukassakin. Haluan selvittää nämä arvoitukset! 

Menetyksiä. Vahvistuksia. Loistavia ja koskettavia harjoituksia. Kauniita hetkiä. Kasvua. Hikeä. Tunteita. Naurua ja itkua. Lämpöä ja kliinisemmänkin keskustelun kajoa. Pulssi näyttää vuoristorataa. Lieneekin siis aika laittaa nämä mielikuvituksen joskus verenkin punaiset tanssikengät hetkeksi naulaan ja levätä. Hyvää joulua, rauhaa ja rakkautta! Tämä villi matka jatkuu tammikuussa! 

Sonja / näyttelijä (Jokanaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti