perjantai 20. joulukuuta 2013

Yhteisö

Opiskelen draamakasvatusta, ja yksi ohjaukseni lähtökohdista on alusta asti ollut yhteisöllisyys. Halusin kasvattaa yhteisöllisyyttä Salomen varsinaista työryhmää laajemmalle ja pyysin mukaan opiskelutoverini opettaman ilmaisutaidon ryhmän. Tämä Pohjois-Hervannan koulun yhdeksänsien luokkien ilmaisutaidon ryhmä, eli Salomen kummiryhmä, pääsee seuraamaan Salomen harjoituksia ja osallistumaan Salomen teemoja tai työtapoja käsittelevään työpajaan myöhemmin harjoituskauden kuluessa. Mutta antaa ”kummilasten” itsensä kertoa tunnelmiaan lukuharjoituksista maanantailta 16.12.

Paula / ohjaaja

PS. Onnea Terolle, mun mussunmässynmössykälle <3


Ei mikään pikkuötökkä

Pari viikkoa sitten ilmaisutaidon tunnilla sain kuulla, että pääsemme osaksi. TampereenYlioppilasteatterin näytelmää. En tiennyt, mitä tulemme edes tekemään, saatikka mihin näytelmään. Kun sitten seisoimme pihalla, minulle kerrottiin, että näytelmä on Salome. Jotain olin näytelmästä kuullut, mutta lähinnä mieleeni tuli Muumipeikko ja Taikatalvi-kirjan pikkuötökkä. 

Teatteriin astuessani ensimmäinen ajatukseni oli: ”Ihana.” Tunnelma oli lämmin ja avoin. Teimme ensin pienen esittelykierroksen. Sen jälkeen menimme saliin seuraamaan lukuharjoitusta. Ja se jos mikä oli mielenkiintoista. Vaikka lukuharjoitus olikin vasta toinen laatuaan, hahmojen luonteet avautuivat minulle. Käsikirjoitus oli loistava. Näyttelijöiden tulkinnat hahmoista olivat upeita. Pidin heti alussa Nuoren syyrialaisen/kapteenin ja Herodiaan palvelijan kuupuheista. Jokanaanin rooli oli mainio.
Jään innolla odottamaan seuraavaa kertaa. 

Iia / kummilapsi


Oli hauskaa.

Olin käymässä tiistaina Tampereen Ylioppilasteatterissa. Mukanani oli ilmaisutaidon opettaja sekä ystäväni, joka on myös valinnaisessa ilmaisutaidossa. Meidän ilmaisutaidon ryhmäläisiä piti tulla enemmänkin, mutta kaksi oli kipeänä ja yksi ei vain päässyt paikalle. Teatteri oli mielestäni tosi hieno ja upea. Pääsimme esittelykierrokselle ja vanhat teatterin tilat olivat hienoja.

Saimme seurata heidän harjoitustaan, he kävivät repliikkejä toista kertaa läpi. Heidän näytelmänsä oli erityisen kiinnostava ja mielenkiintoinen. Näytelmä oli myös erilainen kuin normaalit näytelmät. Oli tosi hauskaa seurata heidän repliikkienlukuaan, vaikka näytelmä olikin mielestäni aika pitkä. En ollut kuullut Salomesta, ennen kuin opettaja kertoi, ja mielenkiintoni heräsi silloin. Huomasin harjoituksissa, että näytelmä oli myös hauska vaikka dramaattinenkin.  

Olimme vähän reilu tunnin Ylioppilasteatterissa ja aika kului nopeasti seuratessa kiinnostavaa harjoitusta. Sanoimme harjoitusten jälkeen mielipiteitä ja kysyimme kysymyksiä. Nuoren syyrialaisen/kapteenin näyttelijä oli mielestäni tosi hyvä. Hänellä oli mielestäni hyvä ääni, joka kuului selvästi kaikkialle. Jokanaan näyttelijä oli myös hyvä, aivan mahtava. Hän sopi rooliin tosi hyvin ja hän toi lisää eloa näytelmään. Hänen äänensä oli tosi ihana ja täydellinen rooliin. Kaikki näytelmän hahmot olivat hyviä ja kiinnostavia. Odotan innolla seuraavaa harjoituskertaa, jota pääsemme seuraamaan. Haluan tietää, miten pari kohtausta toteutetaan, varsinkin päänkatkaisu-kohtaus. Minulla oli siis todella hauskaa ja oli kivaa seurata harjoitusta.

Roosa / kummilapsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti